Beribu efek foto boleh dilakukan oleh Filter Forge dengan mudah


Butterfly on a flower - Old photo effect

Salaamun alaikum dan selamat sejahtera. Berikut adalah beberapa efek foto yang boleh dilakukan oleh software yang diberi nama Filter Forge. Gambar yang paling bawah sekali ialah gambar asal. Kesemua efek yang ada setakat ini adalah 3720 efek dan kesemuanya boleh didownload dari laman web pengeluarnya iaitu http://www.filterforge.com.

Ianya adalah perisian berbayar tetapi anda boleh mencubanya terlebih dahulu selama 30 hari dengan fungsi penuh. Tempoh masa itu sudah cukup lama untuk anda menghasilkan banyak efek gambar secara mudah dan percuma. Anda tidak perlu mempunyai kemahiran Photoshop untuk menghasilkan gambar-gambar berikut kerana ianya sudah tersedia dalam bentuk-bentuk preset dan boleh di ubahsuai dengan slider sahaja. Amat mudah! ;)


Butterfly on a flower - Lomo effect


Butterfly on a flower - Grunge effect


Butterfly on a flower - Dreamy effect


Butterfly on a flower - Bubbles effect


Butterfly on a flower - Film Frame effectButterfly on a flower - MetalizerButterfly on a flower - Circular Tunnel Perspective


Butterfly on a flower - Tri-Color


Butterfly on a flower - Original photo

And many more .......  Software ini terdiri dari Standalone dan juga plugin untuk Photoshop.  Selamat mencuba, all the best  :)


Photos, images, pictures, graphics and wallpapers , By : NeeZhom PhotoMalaya

Categories:

1 comments:

Thats really interesting. Hope to see more of your works with all the different effects. You are not only talented but resourceful too. Keep it up Neezhom..

Post a Comment